Zoek Alle vacatures

Ontbinding huurovereenkomst bij Airbnb en toelating toeristen?

Door: REEF geeft raad / 11 februari 2016

Er zijn verschillende uitspraken van de rechter over het ontbinden van de huurovereenkomst wanneer de huurder (delen van) de woning onderverhuurd via Airbnb. In sommige gevallen werd de huurovereenkomst wel ontbonden, in anderen niet. Waar kunt u als woningcorporatie op letten?
lees meer...

Is een knipperlichtrelatie een duurzame relatie?

Door: REEF geeft raad / 11 februari 2016

Wanneer een huurder komt te overlijden en er zijn geen officiële inwonenden, kan de verhuurder de woning weer gaan verhuren. In dit geval woont er wel iemand in de woning en iemand die al gedurende 14 jaar af en aan in de woning woont. Welke rechten hebben deze personen?
lees meer...

Wanneer een woning al opnieuw verhuurd is na een onterechte ontruiming

Door: REEF geeft raad / 11 februari 2016

De woningcorporatie had vanwege overlast de woning laten ontruimen terwijl de huurders nog in hoger beroep gingen. Na de ontruiming is de woning opnieuw verhuurd en ca. een half jaar later is bepaald dat de ontruiming onterecht heeft plaatsgevonden. De oorspronkelijke huurders eisen terugkeer naar de woning. Wat zijn de verplichtingen van de woningcorporatie in deze?
lees meer...

Wanneer mag je servicekosten rekenen voor een huismeester?

Door: REEF geeft raad / 05 februari 2016

De woningcorporatie die hier voor de rechtbank stond, hield per jaar meer dan €200,- in voor kosten aan huismeester. De bewoners vonden echter niet dat er echt een huismeester aanwezig was en trokken de rechtvaardigheid van de kosten in twijfel. Wanneer mag je als woningcorporatie servicekosten voor een huismeester in rekening brengen?
lees meer...

Renovatie huurwoning & bijzondere omstandigheden huurder

Door: REEF geeft raad / 18 november 2015

Huurwoningen worden regelmatig gerenoveerd. Vaak is het doel van de woningcorporatie om de huurders in hun woning te laten verblijven gedurende de renovatie, omdat dit gemakkelijker is dan voor een volledige flat een tijdelijk onderkomen te regelen. Maar wat als de huurder nu psychische aandoeningen heeft die beïnvloedt worden door de renovatie?
lees meer...

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 98
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.