Zoek Alle vacatures

referenties

Flextronics
'Betrouwbaar juridisch advies tegen een voordelig tarief!'    

Flextronics heeft regelmatig te maken met juridische vraagstukken op de gebieden van arbeidsrecht en contractrecht. Het bedrijf en zijn medewerkers merkten dat zij behoefte hadden aan de ondersteuning van een juridisch partner die op een eenvoudige, pragmatische en vooral kostenbesparende manier te werk gaat. Voordat Flextronics besloot in zee te gaan met REEF geeft raad, stelde het bedrijf een proefvraag. Op basis daarvan startte een samenwerking.

Claudia van den Berg, senior hr-manager bij Flextronics, geeft aan dat de snelle juridische ondersteuning van REEF geeft raad vooral preventief werkt. ‘Advies op de achtergrond voorkomt enerzijds dure procedures en zorgt er anderzijds voor dat je als organisatie weet waar je staat bij een juridisch geschil. De adviezen worden in de praktijk toegepast bij interacties met medewerkers maar ook met leveranciers. Uiteindelijk is iedereen daarbij gebaat!’

Claudia van den Berg, senior HR-manager Flextronics REEF geeft raad aan Van den Anker

'De reactiesnelheid zorgt ervoor dat het juridische advies vaak preventief gebruikt kan worden.'

Sarah Stijnen startte in januari 2014 als hr-manager bij Van den Anker. Transport en logistiek waren voor haar een nieuwe branche en ze had dan ook behoefte aan een betrouwbare partner die haar kon adviseren op juridisch gebied. Vanuit haar vorige werkgever had Sarah al goede contacten met REEF. De stap naar REEF geeft raad was dan ook snel gezet.

Sarah: ‘Ik ben heel tevreden over de samenwerking. De toegevoegde waarde van REEF geeft raad zit voor mij in het feit dat er zowel algemene juridische vragen als branche- en cao-specifieke vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast ben ik erg te spreken over de reactiesnelheid. Die zorgt ervoor dat het juridische advies vaak preventief gebruikt kan worden. Ik heb tot nu toe altijd heldere, duidelijke antwoorden ontvangen waarin voldoende rekening wordt gehouden met de afwegingen die gemaakt worden, zoals bedrijfsbelang, goed werkgeverschap, billijkheid en redelijkheid. De adviezen zijn concreet en toepasbaar. Naast het e-mailcontact is er ook altijd ruimte voor telefonisch contact om nuances toe te lichten. REEF geeft raad bleek voor mij de betrouwbare partner op juridisch gebied waarnaar ik op zoek was.

Sarah Stijnen, HR-manager Van den AnkerREEF geeft raad aan BrabantWater


'Samen met REEF lukt het om een vechtweg te vermijden'        

Brabant Water had behoefte aan een juridische vraagbaak zodat er proactief geschakeld kon worden om een weg naar de rechter te vermijden. De organisatie houdt ervan om in goed contact te staan met haar medewerkers, om van daaruit juridische wegen te verkennen. Samen met REEF lukt het Brabant Water om op een goede manier ondersteuning te krijgen bij arbeidsrechtelijke vragen.

Marijke Romme, specialist personeel- en organisatieontwikkeling, is tevreden. ‘Wij ervaren een plezierige samenwerking. REEF geeft raad is zeer goed bereikbaar, vragen worden snel behandeld en er vindt gedegen terugkoppeling plaats. REEF geeft raad heeft het talent om moeilijke juridische begrippen toegankelijk te maken zodat we als werkgever goed kunnen meedenken om tot de meest efficiënte oplossing te komen. Naast antwoorden op individuele juridische vragen mogen we vertrouwen op workshops over actuele ontwikkelingen op het arbeidsrechtelijke vlak. Onlangs zijn al onze p&o-adviseurs bijgespijkerd over de nieuwste ontwikkelingen. Ze waren zeer enthousiast omdat REEF geeft raad de kunst verstaat ingewikkelde materie te vertalen naar praktische informatie en tips

Marijke Romme, specialist personeel- en organisatieontwikkeling BrabantWater

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.